Geef jij jouw leerlingen dat extra duwtje in de rug?

Herstel Heroes

Een kapotte zaklamp of een skateboard dat een wiel mist, gooien we al snel weg. Daar wil de PXL Hogeschool in Hasselt verandering in brengen. Binnen het project ‘Herstel Heroes’ leren jongeren herstellen, upcyclen en hergebruiken. Ze staan er stil bij circulaire economie, energie en klimaat, leren bij over techniek en werken met leeftijdsgenoten samen aan creatieve projecten

Locatie: verschillende gemeentes in Limburg

Robots: de toekomst is nu!

In een kind dat graag met LEGO bouwt, kan wel eens een groot technisch genie schuilen. Op het kamp Robots duiken kinderen en jongeren in de wondere wereld van de robotica. Ze gaan aan de slag met LEGO, maar ook met Micro:bit en Makey Makey. Techniek en elektronica all the way, en dat vijf dagen lang! Het is dé plek om technisch en probleemoplossend te leren denken.

Locatie: Mechelen

Tiener Techniekacademie

De Tiener Techniekacademie is een initiatief van Vives Hogeschool met als doel jongeren te prikkelen om een STEM-richting te volgen. Tijdens workshops kunnen kinderen van het 5de en 6de leerjaar sleutelen aan fascinerende projecten. Heb jij al ooit de elektrische bedrading gemonteerd voor een deurmatalarm? Hier kun je dat leren!

Locatie: Oost- en West-Vlaanderen

Knap vakmanschap: voor jonge doe-het-zelvers

Zit er een ‘handige harry’ in jouw klas? Dan is vierdaagse Knap Vakmanschap-kamp misschien iets voor hen! De focus ligt er op techniek en doe-het-zelf. De kinderen leren eerst basistechnieken voor elektrische circuits, daarna bouwen ze al aan een eigen wandlamp. Kortom: een kamp waarbij ze de handen uit de mouwen leren steken.

Locatie: Hoboken en Gent