1. Het internet

Er bestaan honderden websites met technische projecten, experimenten en lespakketten. Bovendien is het niet voor niets het wereldwijde web. STEM bestaat niet alleen in België. Kijk dus ook eens op buitenlandse websites om inspiratie opte doen.

Je collega's raden aan:

2. Sociale media

STEM-leerkrachten verzamelen en delen graag. Vooral Facebookgroepen en Pinterest zijn populaire inspiratiebronnen onder je collega’s.

Je collega's raden aan: 

3. Je collega's

Samen gaat het beter dan alleen. Brainstormsessies met collega’s kunnen tot fantastische projecten leiden. Wees ook niet bang om eens over het muurtje te kijken, collega’s uit andere scholen hebben misschien ook leuke ideeën liggen.

Je komt ze overal tegen! 

Gewoon vragen is de boodschap!

4. STEM-bijscholingen

Een klassieker van formaat. Bijscholingen blijven de bakermat van informatie en inspiratie voor heel wat leerkrachten. STEM-bijscholingen focussen vaak op één onderdeel van STEM, zodat je je er echt in kan verdiepen.

Waar kan je die volgen?

5. De oude doos

In oude handboeken zal je niet de meest innovatieve projecten tegenkomen, maar ze brengen je wel terug naar de basis. Met een creatieve twist blaas je een oud project gemakkelijk en zonder veel moeite weer nieuw leven in.

6. Je leerlingen

Je leerlingen leven in het nu en kennen als geen ander de problemen van vandaag. Hou je ogen en oren open. Waarover hebben ze het vaak? Ervaren ze soms moeilijkheden? En zou je daar een technische oplossing voor kunnen vinden? Je slaat twee vliegen in één klap: je volgende project is geboren en het past helemaal bij de leefwereld van je leerlingen!

7. STEM-portaalsites

STEM-portaalsites en community’s maken er werk van om alles rond STEM te verzamelen.

Waar kan je die volgen?