1. Jobs bij de vleet

Er is al jaren een enorm tekort aan technische vakmensen. Honderden bedrijven staan te springen om nieuwe werkkrachten aan te nemen. In de elektrotechnische sector alleen zijn er meer dan 10.000 openstaande vacatures.

2. Diverse carrièremogelijkheden

Of je nu interesse hebt in elektriciteit, muziek, programmeren of mechanica, een (elektro)technische studierichting biedt een grote waaier aan specialisaties en carrièremogelijkheden.

3. Maatschappelijke impact

Techniek is een roeping. Het stelt jongeren in staat om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en het creëren van een betere toekomst voor iedereen.

4. Rooskleurige toekomst

Techniek is vandaag al onmisbaar, en dat zal in de toekomst nog veel duidelijker worden. Veel technische bedrijven verwachten te groeien. Werkzekerheid? Check!

5. Kassa, kassa!

Door de grote personeelstekorten bieden bedrijven een aantrekkelijk loon met nog een pak extralegale voordelen erbovenop! Je leerlingen hoeven dus niet jaren aan de universiteit te studeren om goed hun boterham te verdienen.

6. Probleemoplossend denken

Techniek leert jongeren logisch nadenken en helpt hen bij het ontwikkelen van vaardigheden om complexe problemen op te lossen, een eigenschap die waardevol is in alle aspecten van het leven.

7. Gezellige boel

Één voor allen, allen voor één. Technische beroepen zijn sociale beroepen. Je leerlingen komen meestal niet achter een bureau terecht, maar gaan op stap met leuke collega’s. Daarnaast is er ook veel contact met klanten.

8. Nooit uitgeleerd

De technische wereld staat nooit stil. De tijd van enkel kabels trekken en een zekeringskast in elkaar steken is al lang voorbij. Een vleugje IT, slimme sturingen of data. Elektrotechnici van vandaag zijn helemaal mee met alle nieuwste technologieën.

9. Duurzaam en milieubewust

In een wereld waar duurzaamheid centraal staat, bieden technische oplossingen vaak de redding. Als jongeren dit carrièrepad kiezen, kiezen ze dus ook voor een groenere toekomst.

10. Genderstereotypen aan diggelen

Er zijn vandaag steeds meer vrouwen die bewijzen dat elektrotechniek voor iedereen is. Het is dan ook een heel goed idee om meisjes aan te zetten om techniek te studeren. De technische wereld kan altijd nog meer girlpower gebruiken!

Vooroordelen versperren nog vaak de weg naar een technische studierichting. Hoe je die kan weerleggen met sterke argumenten, lees je hier!