Misschien herken jij ze ook in jouw klassen: kinderen en jongeren wiens enthousiasme groot is voor alles wat naar techniek ruikt, waarbij handen, hoofd en creativiteit te pas komen. En voor wie 7 uur theorie slikken op een dag, stilzittend op een bank, gelijkstaat aan de hel.

Te veel kinderen met technisch talent durven of mogen immers niet kiezen voor een technische opleiding. Of doen dat pas veel te laat, na teleurstellende en demotiverende jaren.

Als leerkracht speel je een cruciale rol in de studiekeuze. Jij kent de talenten van je leerlingen als geen ander en kan hen aanmoedigen om hun passie voor techniek te ontdekken. Daarbij kan je hen attent maken op de kansen die het (elektro)technisch onderwijs biedt. Ook al roei je daarmee soms tegen de stroom in, tegen de opvattingen van ouders of omgeving.

Onze samenleving heeft immers grote nood aan technisch talent. En na een technische opleiding liggen tal van boeiende jobs in het verschiet, of is er een brede waaier een mogelijkheden om verder te studeren.