Ken jij de larger-than-life doe-koffer Stroomkring XL?

Daarmee kunnen jongeren vanaf tien jaar zelfstandig een oversized stroomkring bouwen. Zo maken ze kennis met symbolen en schema’s, geleiders en isolatoren en serie- en parallelschakelingen. Een duidelijke handleiding met verschillende gebruiksscenario’s wordt meegeleverd. Er is met de bijgeleverde fiets ook een wedstrijdje mogelijk om de lamp zo snel mogelijk te doen branden. Ideaal edutainment dus voor in de klas en op allerhande doe-activiteiten, zoals opendeurdagen en technieklessen.

De Stroomkring XL leek ons een heel goede manier om promotie te voeren voor het 3e jaar elektriciteit. En inderdaad, we hebben stevig gescoord op onze opendeurdag. Niet alleen de jongeren vonden het te gek, ook hun ouders waren niet weg te slaan van de attractie. Want dat is het wel: een attractie. Wij hebben er trouwens nog een spelelement aan toegevoegd door kleine prijzen uit te delen aan de gelegenheidselektriciens die de lamp het snelst lieten branden.

Jos Vermote, technisch coördinator

Stroomkring XL praktisch

  • Je kan Stroomkring XL gratis ontlenen voor meerdere opeenvolgende dagen.
  • Voor afhaling en aflevering (in Aartselaar) heb je twee keuzemogelijkheden:
    • Je zorgt zelf voor afhaling en aflevering. Je betaalt bij de afhaling een waarborg van € 100 cash. Dit bedrag krijg je meteen terug als je de koffer in goede staat weer terugbrengt.
    • Je doet een beroep op de koerier van Volta. Je ontvangt van ons een factuur van € 221 incl. btw (€100 waarborg, €121 transportkosten) dat je ten laatste 1 week voor ontlening betaalt. De waarborg wordt je achteraf teruggestort als de doe-koffer in goede staat weer is afgeleverd.

    • Om jouw stroomkring XL te reserveren, gelieve het online reservatieformulier in te vullen.

Meer info via stroomkring.circuit@volta-org.be of 02/476 16 76.